De omgeving van Noordwijkerhout

B&B De Raetskamer bevindt zich in het centrum van bollendorp Noordwijkerhout, ook wel het 'Hart van de Bollenstreek' genoemd. Op 100 meter loopstand vindt u de Witte Kerk, het symbool van Noordwijkerhout, met leuke restaurants en verscheidene terrassen. 

 

De Bollenstreek staat bekend om zijn bloembollen, welke u in het voorjaar volop kunt bewonderen in de omgeving en in de grootste bloementuin ter wereld: de Keukenhof. Deze kleurrijke tuin ligt op slechts 10 minuten (met de auto) of 25 minuten (met de fiets) van De Raetskamer.

 

Ook het strand vindt u op slechts 10 minuten fietsen van de B&B. De Duindamseslag en de Langevelderslag zijn twee prachtige stranden aan de rand van Noordwijkerhout. U kunt ook de badplaats Noordwijk op 5 kilometer afstand bezoeken met zijn 2 lange boulevards en vele strandpaviljoens. 

 

In Noordwijkerhout vindt u het Oosterduinse meer (Comomeer). In dit mooie recreatiegebied kunt u een wandeling maken of op een mooie zomerse dag kunt u er heerlijk genieten van de zon en het water. Aan de rand van het dorp bevindt zich ook de Amsterdamse Waterleidingduinen. In dit beschermde duingebied kunt u prachtige wandelingen maken. Er zijn vastgestelde wandelroutes, maar het is ook toegestaan om van de gebaande paden af te wijken. Op deze manier maakt u grote kans om damherten te zien, de grootste populatie van Nederland bevindt zich in deze duinen.

 

Ook heeft de omgeving vele leuke (familie) activiteiten en parken, zoals: 

- Linnaeushof: De grootste speeltuin van Europa

- Duinrell: Attractiepark met tropisch zwembad

- Madurodam: Miniatuur stad van Nederland

- Naturalis: Natuurhistorisch museum voor de hele familie

- Indoorspeeltuin KidsZoo: Met de hele familie klimmen en klauteren

 

Naast mooie natuur en leuke activiteiten ligt Noordwijkerhout als perfecte uitvalsbasis naar de grootste steden van Nederland. Binnen 30 minuten bevindt u zich in studentenstad Leiden, historisch Haarlem of Delft, wereldstad Amsterdam of koninklijk Den Haag.

 

Wilt u graag meer weten over Noordwijkerhout of de omgeving? Neem dan gerust contact met ons op! 

Meer weten over de vele evenementen in ons dorp? Neem een kijkje op: www.blikopnoordwijkerhout.nl/agenda

Bed & Breakfast De Raetskamer

Schoolstraat 17 A-B

2211 EA Noordwijkerhout

 

T: +31 (0)6 11420407

E: info@deraetskamer.nl